Bratara din piele - un accesoriu mereu in tendinte

O purtam la orice outfit, cu orice ocazie, uneori o tinem la mana peste noapte sau chiar la dus. Bratara este un accesoriu extrem de popular pentru ca de cele mai multe ori o investim cu o anumita semnificatie. Fie ca este o bratara de piele, simpla, sau facuta din metal pretios, cu diferite medalioane, bratara este unul dintre cele mai apreciate accesorii din intreaga istorie a umanitatii.
Desi nu se stie cu exactitate cand au aparut pentru prima data bratarile, unele date arata ca acestea ar fi fost purtate cu mult inainte de anul 7500, inaintea erei noastre. Chiar de la inceput, acestea au fost investite cu semnificatie religioasa, exprimau putere, bogatie si adesea erau oferite cadou intre familii si prieteni. Ceea ce se intampla chiar si in zilele noastre.
In anumite zone din lume si in anumite perioade din timp, bratara a indeplinit diferite roluri:
- Egiptenii creau bratari din materiale precum oase, pietre sau lemn in scopuri religioase sau spirituale. Conform Societatii National Geographic, bratarile “scarab” erau unele dintre cele mai cunoscute simboluri din Egiptul Antic si reprezentau renasterea, regenerarea.
- Soldatii greci foloseau bratari din piele sau metal ca parte din uniforma lor sau pentru protectie, o practica adoptata si de romani.
- Artizanii din Asia obisnuiau sa creeze bratari din jad inca de acum 4000 de ani. Totodata, chinezii obisnuiau sa graveze in aur animale sau creaturi mitice.
- In secolul al XVII-lea, femeile din Europa au transformat bratarile in accesorii de fashion. Bratarile cu charm-uri, medalioane gravate au devenit populare in timpul epocii victoriene
- In secolul al XX-lea bratarile s-au raspandit atat de mult incat a aparut o varietate foarte mare de modele. A fost si perioada in care bratarile pentru barbati au inceput sa devina accesorii la moda
Pe masura ce creste cererea pentru obiecte simple, inspirate din natura, se cer din ce in ce mai mult bratarile din materiale simple, cu un design minimalist, asa cum sunt bratarile din piele.
Cautand in diversitatea internetului am gasit bratari din piele personalizate pe Smallet. Sunt minimaliste, handmade si pot fi transformate in obiecte cu o mare valoare spirituala, prin gravarea unor elemente cu incarcatura emotionala: pot fi anumite initiale, nume, logo sau un anumit element grafic.
Bratarile sunt facute manual, din piele de calitate si pot include si diferite elemente distinctive de design - cusatura decorativa, broderie. De asemenea, acestea au dimensiune reglabila, cu un sistem de inchidere usor de folosit, astfel ca pot fi oferite si cadou.
Istoria indelungata a bratarii ne arata ca aceasta sunt un accesoriu care va trece testul timpului, indiferent de tendinte.