O vacanță memorabiă în Bordeaux - la cité du vin


Dacă ești un cât de cât iubitor al licorii lui Bachus, cu siguranță ai pus pe lista ta de dorințe și Bordeaux-ul, orașul vinului.

În clasamentul mondial privind producția de vin, Franța ocupă locul al doilea, după Italia. Iar în regiunea Bordeaux iau viață unele dintre cele mai populare vinuri din lume.

Fie că te gândești la un city break, fie că simți să îți rezervi cel puțin 4-5 zile pentru această experiență, aici îți vei aprofunda cunoștințele despre vin și te vei bucura de o experiență inedită.
Dacă ar fi să facem un mini-tur imaginar chiar acum, am putea spune că prima ta zi în Bordeaux te va găsi în zona centrală a orașului, acolo unde sunt principalele unități de cazare. După prânz, probabil vei explora puțin orașul, urmând ca spre seară să te relaxezi la o degustare de vinuri albe. A doua zi te va purta către principalele atracții turistice: cramele din jurul orașului, cele care dau viață celor mai bune vinuri, renumite la nivel internațional. În restul zilelor vei vizita crame și vei participa la numeroase degustări.

Bordeaux este cea mai mare regiune viticolă din Franța. Aici, principalele vinuri produse sunt roșii, Merlot și Cabernet Sauvignon. Acestea sunt cele mai populare, însă nici vinurile albe nu se lasă mai prejos. Unul dintre cele mai populare vinuri albe produse în Bordeaux este Sauvignon Blanc. Iar dacă decizi să amâni excursia, te poți bucura de acest vin și la tine acasă; Sauvignon Blanc din gama Budureasca Origini îți va depăși cu siguranță așteptările. Este un vin de culoare galben-verzuie, ce prezintă reflexii străvezii, foarte aromat, care aduce aminte de fructul pasiunii și guava. Cu o aciditate ușoară, acest vin este foarte echilibrat și se află în topul preferințelor multor români.

Când te gândești la vinuri albe de calitate, cu siguranță, îți vine în minte un Chardonnay. Încearcă-l pe cel din gama Budureasca Organic! Are o concentrație alcoolică medie, culoarea galben aurie și arome plăcute de pepene galben copt și piersici zemoase. Iubitorii de fructe tropicale cu siguranță apreciază gustul rafinat și finalul lung al acestei licori. Chardonnay-ul din gama Organic se servește alaturi de carne de porc, mezeluri fine, pește, fructe de mare, paste sau brânzeturi, temperatura sa ideală fiind undeva între 12 și 14 grade - asta pentru a fi pus cu adevărat în valoare.

Dacă iubești cupajele, încearcă Nobe White – un vin obținut din mai mute soiuri de struguri, Chadonnay, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel. Acesta este foarte aromat și te duce cu gândul la fructe tropicale și flori de iasomie. Gustul de mango este pus în valoare de aciditatea plăcută. Fiecare dintre soiuri aduce câte un plus, astfel că Sauvignon Blanc redă aciditatea, în timp ce Chardonnay-ul echilibrează prin corpolența să gustul bogat oferit de Muscat Ottonel. Acesta se servește alături de carne albă, pește, fructe de mare, legume, paste sau branzeturi. Temperatura ideală de servire este de 10 - 12 grade.