Antalya – orașul care îmbie modernul cu tradiționalul

Împărțit între vechi și nou, intre modern și tradițional, orașul Antalya este dovada faptului că Turcia este o țară complexă cu o istorie și o moștenire fascinantă. Acesta este poziționat pe o peninsulă în Marea Mediterană, puțin mai jos de Munții Taurus, lucru care de-a lungul timpului a făcut ca orașul să fie fortăreață pentru mai multe imperii printre care cel Roman, Bizantin sau Otoman. Încărcătura istorică, peisajele fantastice și felurile de mâncare autentice te vor convinge că merită să faci un scurt sejur în Antalya. Astfel, bucuria și energia cu care te vei încărca aici nu pot fi comparate cu nimic altceva, iar viața de aici ți se va părea fascinantă.

Termessos
Construită în secolul IV, pe un platou situat la 1000 de metri înălțime, cetatea Termessos este de fapt un complex în jurul unei agora, a unui teatru, a unui odeon care datează încă din perioada romană. Tot acolo veți putea să admirați și un mausoleu care a fost construit în aceeași perioadă. În antichitate, Termessos a fost una dintre puținele cetăți care au rezistat la asalturile lui Alexandru cel Mare.



Moscheea lui Pașa Camii sau Murad Pasha

În anul 1570, marele vizir Kuyucu Murad Pasha a decis construire unei moschei care astăzi poartă numele Pașa Camii. Aceasta are o singură cupolă și se sprijină pe un cadru cu 10 colturi, iar interiorul este bogat decorat cu gresie de Iznik, coloane de marmură și picturi murale.

Cetatea Perge 

Dacă vei vrea să știi mai multe despre Antalya trebuie să faci o vizită la Cetatea Perge. Aceasta ascunde o istorie bogată în edificii precum  antice precum agora, un stadion, teatrul antic, terme, străzi pavate si o bazilică bizantina. Este foarte important să poți să vizitezi această zonă dacă te afli în apropiere pentru că este locul perfect pentru cineva care este pasionat de ruine și trecut. Acesta a fost fondat în jurul anilor 1000 î.Hr. ar astăzi stau încă în picioare arcadele pe jumătate distruse. Locația este destul de vizitată de către turiști, deoarece, privită în ansamblu aceasta îți permite să călătorești în timp și să te gândești la zilele de glorie ale lui Perge.

Aqualand Antalya 

Un loc fascinant atât pentru părinți cât și pentru copii, Aqualand Antalya pare un loc magic, din povești. Vă veți putea bucura de spectacole cu delfini, lei de mare și balenele albe, și de un parc acvatic cu tobogane de 100 m și caderi de apă, care te vor face să te simți din nou copil. Tunelurile sub apă și exponatele vor face deliciul experienței și sunt perfect pentru cei mici, care vor dezvolta pasiuni noi cu siguranță.