Cum sa combini vinul cu pastele

Vinul poate sa puna in valoare nenumarate preparate, dar si la randul sau poate fi valorificat de mancarea potrivita. Cine cunoaste cateva reguli de baza cu privire la asocierile culinare are ocazia de a se bucura de o experienta placuta la fiecare masa. Pastele sunt preferatele multora dintre noi, iar daca sunt servite alaturi de paharul de vin potrivit vei avea numai de castigat. In schimb, tinand cont de faptul ca avem acces la nenumarate vinuri in comert, poate fi dificil sa ne limitam la o sticla care sa completeze preparatele italiene.

Sosurile rosii sunt de nelipsit din retetele de paste, fiind acide, intepatoare, poate chiar picante, iar in completarea lor pot veni vinurile corpolente si bogate. Pe masura ce se adauga arome bogate precum branzeturi, legume sau carne este recomandat sa creasca si corpolenta vinului. De exemplu, pentru o portie de paste bolognese se poate alege un vin Cabernet Sauvignon. Mancarea este plina de savoare si are nevoie de un companion cu un gust bogat si un final lung, iar canditatul ideal este Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Premium. Acesta se remarca prin culoarea sa rubiniu inchis, avand nasul interesant alcatuit din note de fructe de padure in completarea carora vin accentele de tutun. Este corpolent si are un gust bogat de mure si cirese negre in care taninurile s-au integrat perfect. Pe langa paste, acest vin se poate servi alaturi de o multime de preparate din carne de vita.


Pastele cu sos alb se potrivesc de minune alaturi de un vin Chardonnay de inalta calitate. Vinurile albe, proaspete vin in completarea densitatii aromelor sosului alb si scoate in evidenta nuantele delicioase ale acestuia. Cu o corpolenta ideala, un asemenea vin ascunde deseori note de citrice aflate in echilibru cu branzeturi precum parmezan. Astfel, Chardonnay din gama Budureasca Premium este un vin care nu trebuie ratat. Cucereste prin culoarea sa galben verzui pal, avand un nas intens si aromatic de fructe tropicale precum guava si papaya, in completarea carora vin accentele discrete de agrise. Corpolenta ideala, aciditatea proaspata si gustul placut de fructe tropicale coapte se impletesc de minune cu finalul lung si cremos.

Daca iti plac pastele cu fructe de mare, atunci Fumé din gama Budureasca Clasic poate fi partenerul perfect. Vinurile usoare permit fructelor de mare sa straluceasca, iar gustul racoritor va scoate in evidenta notele sarate. Patru soiuri de struguri albi au dat viata acestui vin de inalta calitate din portofoliul Budureasca, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala si Pinot Gris. Fiecare dintre acestea au un cuvant greu de spus luate separat, motiv pentru care nu este simpla gasirea echilibrului perfect intre ele. Maiestria oenologului este demonstrata de calitatea acestui vin care cucereste prin culoarea sa galben pai. Aroma placuta de pepene galben copt este completata de notele discrete de stejar. Gustul de gutuie si accentele de stejar dezvaluie un final lung, foarte placut. Fumé din gama Budureasca Clasic este un vin foarte versatil ce se poate consuma, pe langa paste, alaturi de diferite preparate precum cele din pui, fructe de mare sau branzeturi.

In magazinul online al Cramei Budureasca poti gasi o gama foarte variata de vinuri de inalta calitate pe care sa le poti servi alaturi de paste, dar si o multime de alte preparate. Astfel, ai ocazia de a descoperi vinuri care sa te cucereasca de la primul pahar si care sa se dovedeasca a fi potrivite pentru nenumarate contexte. Fie ca alegi sa servesti masa la restaurantul preferat, fie sa o pregatesti acasa, aceasta poate fi mai buna alaturi de un vin pe masura.