Beneficiile estetice şi practice ale piscinei "infinity"


 

Aceste piscine premium au devenit populare mai întâi în Europa, în special în Franţa, iar acum se găsesc în întreaga lume, mai ales în locaţii exotice, hoteluri exclusiviste şi destinaţii luxoase.

Artistic și atrăgător

Unul dintre primele beneficii pe care utilizatorii de piscină infinity îl menționează adesea este aspectul estetic. Deoarece aceste bazine par să nu aibă margini, impresia vizuală este una de continuitate între apa din piscină şi un element natural, precum o întindere mai mare de apă sau albastrul cerului. Astfel, marginea piscinei se îmbină cu fundalul. Efectul de revărsare, pereții de sticlă și alte bariere ascunse fac acest lucru posibil. Piscinele infinite sunt adesea folosite la hoteluri și stațiuni și pot fi construite pentru a se potrivi oricărei teme de recreere relevante. De exemplu, bazinele infinite din Italia folosesc adesea coloane sau arcade, oferindu-i înotătorului iluzia că se află în vechile băi romane.

Prietenos cu mediul

Piscinele infinity necesită pompe de mare capacitate și jgheaburi de colectare a apei. Unii proprietari se gândesc la aceste caracteristici temându-se de risipa apei și a banilor. Cu toate acestea, pompele sunt active numai atunci când piscina este în uz. Acest lucru economisește de fapt pe termen lung. De asemenea, reduce prezența bălților stagnante în jurul piscinei. Jgheaburile de colectare a apei ajută și la economisirea apei. De fapt, dacă este filtrată corespunzător, apa poate fi „reciclată” înapoi în bazinul principal, după cum este necesar. Prin urmare, costul general al bazinului și amprenta de carbon sunt scăzute.

Sigur și distractiv pentru familii

Proprietarii de piscine, în special cei cu copii mici, își fac griji că vor cădea de la marginea unei piscine infinite. De asemenea, uni proprietari își exprimă uneori îngrijorarea în ceea ce privește posibilitatea de a-și acoperi piscina. Unele site-uri web chiar numesc aceste piscine periculoase. În realitate, piscinele infinity sunt sigure, dacă sunt construite corect. Majoritatea contractorilor de piscine infinity sunt instruiți în „modelarea apei”. Ei deţin cunoștințe de specialitate despre jgheaburile de colectare, nivelurile de apă și nivelurile de pH, pe care le vor dovedi înainte și în timpul procesului de construcție.

Balustradele, scările și rampele pot fi, de asemenea, adăugate la piscinele infinite, astfel încât copiii, vârstnicii și persoanele cu dizabilități pot înota în siguranță.

Nu în ultimul rând, piscinele infinite încurajează măsuri de siguranță suplimentare faţă de alte tipuri de piscine. De exemplu, alarmele și barierele aprobate sunt caracteristici necesare ale modelelor de piscină infinită.

Piscine infinity celebre din lume

De ce să nu îţi planifici o escapadă de relaxare la una dintre cele mai spectaculoase piscine infinity din lume? Îţi prezentăm trei dintre ele.

Suprafața verde smarald, liniștită, a piscinei din Alila Ubud, Bali, pare că se varsă direct în junglă. Ceața se ridică din pădurea tropicală din jur, maimuțele se leagănă printre copaci și păsările tropicale îţi încântă auzul în timp ce te relaxezi pe un șezlong de bambus.

Piscina infinită de la Hotelul Grace Santorini este orientată spre craterul vulcanic al insulei, pe jumătate scufundat în Marea Egee. Terasa stratificată și decorul hotelului sunt minimaliste și complet albe, contrastând cu albastrul cerului.

La 914 metri deasupra nivelului mării, piscina infinită a Hotelului Villa Honegg, Elveţia, are vedere la Lacul Lucerna și la munții din jurul acestuia. Cadrul este cel mai eteric în nopțile de iarnă, cu ceața care se ridică din apa încălzită, un cer luminat de stele și o pătură de zăpadă care acoperă peisajul.