Cum să adormi mai devreme?

Somnul este esențial pentru starea generală de sănătate și totuși mulți se luptă să doarmă suficient noaptea. Fie că se datorează problemelor de somn sau obiceiurilor incorecte dinaintea acestuia,  sau chiar obiceiurilor de pe timpul zilei (da, ceea ce faci în timpul zilei influențează modul în care dormi noaptea), a nu putea adormi este o problemă des întâlnită, mai ales în ultima vreme.

Să ai un stil de viață wellness include și să dormi bine și suficient, raportat la nevoile tale. Astfel, în continuare am să îți ofer câteva sfaturi despre cum poți face din somn o prioritate în viața ta și cum să obții un program de somn mai bun.

De ce este important somnul regulat?

Când dormi, în corpul tău au loc o serie de schimbări fizice importante. În timpul somnului REM (sau al somnului profund), corpul tău îți reîncarcă inima, vindecă celulele și vasele de sânge deteriorate și promovează creșterea sistemului imunitar.

De asemenea, dormind suficient, vei fi mai productiv și echilibrat mental, reducând în același timp anxietatea.

Dacă ai probleme cu somnul și te chinui să adormi noaptea există câteva sfaturi utile pe care le poți utiliza pentru a te ajuta să adormi mai devreme, în fiecare noapte.

1.Creează o rutină de culcare seara

Stabilirea unei ore de culcare regulate  este una dintre cele mai simple modalități de a-ți rezolva problemele de somn.

Acest sfat nu va funcționa pentru toată lumea, mai ales dacă lucrezi în mod constant la ore neobișnuite. Cu toate acestea, dacă ai un loc de muncă previzibil, un program școlar regulat sau flexibilitate pentru a-ți gestiona propriul calendar, atunci profită și planifică-ți rutina de culcare.

Premisa generală de aici, potrivit experților în somn, este să  stabilești o oră pentru culcare și să o respecți zilnic - chiar și în weekend.

2.Modifică ora de trezire

Cel mai bun remediu pentru problema somnului ar putea fi să schimbi ora la care te trezești  și rutina de dimineață. Unii oameni nu își dau seama, dar obiceiurile de somn includ și ceea ce se întâmplă când te trezești.

Deci, dacă vrei să adormi mai devreme, trebuie să te trezești mai devreme. Gândește-te astfel. Dacă te trezești la 11:00 dimineața în fiecare zi, șansele ca tu să fii suficient de obosit pentru a te culca la 22:00 sunt slabe, deoarece corpul tău a fost treaz mai puțin de 12 ore.

3.Mănâncă cu patru ore înainte de culcare

Mâncând noaptea târziu chiar te poate ține treaz. Când stomacul digeră mâncarea, este mai greu pentru corpul tău să înțeleagă că este timpul să te culci. Pentru a evita acest lucru, îți recomand să iei ultima masă cu cel puțin patru ore înainte de culcare.

Spune la revedere problemelor de somn !

Să adormi ușor poate fi o activitate stresantă pentru mulți, iar privarea de somn nu este o glumă. Dar stabilirea un program regulat de culcare și trezire îți poate ajuta corpul să adoarmă mai ușor. Încearcă să încorporezi aceste sfaturi în viața ta pentru a dormi mai bine și pentru a vedea dacă ești capabil să te trezești  odihnit și plin de energie.

„Nicio zi nu este atât de rea încât nu poate fi rezolvată cu un pui de somn.” - Carrie Snow