Alegerea celui mai bun zdrobitor de struguri electric


Cei ce recolteaza struguri si fac vin din productie proprie inteleg importanta unui zdrobitor de calitate - deoarece acesta este primul pas spre obtinerea unui vin cu adevarat bun. In trecut,
transformarea strugurilor in vin avea loc prin presarea strugurilor folosind picioarele. Intre timp, procesul a evoluat si in ziua de azi se folosesc zdrobitoare speciale. 

Acum ca ne aflam in plina toamna, nu exista moment mai prielnic pentru producerea mustului, fapt pentru care cu siguranta un zdrobitor de struguri electric va face toata treaba mult mai usoara.

Atata vreme cat folosesti un zdrobitor de struguri electric performant, te vei bucura din plin de roadele vitei tale. Calitatile zdrobitorului vor reflecta in mod direct calitatea vinului pe care l-ai produs, iar acest lucru conteaza enorm, indiferent daca produci must sau vin pentru propriul uz sau cu scopul de a-l comercializa mai departe.

Zdrobirea strugurilor - a doua faza a procesului de vinificatie

Imediat dupa culesul strugurilor, in procesul de vinificatie urmeaza si zdrobirea acestora. De ceva vreme incoace, pe piata utilajelor agricole au aparut din ce in ce mai multe modele de zdrobitore de struguri electrice, care sunt mult mai usor de manevrat si de utilizat. De asemenea, acestea ocupa si mult mai putin spatiu, asadar le poti depozita cu usurinta pe tot parcursul anului.

Daca iti doresti sa achizitionezi un model cat mai performant, vei gasi cu siguranta un zdrobitor struguri electric la RoUnelte care sa se preteze cerintelor tale.

Cum alegi zdrobitorul potrivit?

Un zdrobitor bun te va ajuta sa obtii un vin cu adevarat de calitate. Fata de zdrobitoarele manuale, cele electrice se recomanda in special in cazul in care ai o cantitate mare de struguri pe care vrei sa o zdrobesti fara prea mult efort. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa umpli cuva aparatului cu struguri - acesta va face asta de unul singur, cata vreme e conectat la o sursa de curent.

Spre deosebire de zdrobitorul manual, cel electric poate fi putin mai costisitor, dar investitia va merita cu siguranta.

Principalii factori de care trebuie sa tii cont in alegerea aparatului 

In functie de cantitatea de struguri pe care urmeaza sa o transformi in vin, poti alege un zdrobitor pentru uz casnic sau unul pentru uz industrial.

Primul este util in cazul in care esti pasionat de vinificatie si vrei sa te bucuri din plin de podgoria ta. Dar daca ai o cantitate mai mare de struguri de zdrobit, cel electric e alegerea potrivita.

Pentru aceia dintre voi care isi doresc sa isi transforme pasiunea pentru vinificatie intr-o sursa de venit prin comercializarea propriului vin, zdrobitoarele electrice, semi-profesionale sunt mai mult decat excelente.

Unul din cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont in alegerea zdrobitorului este materialul. Nu doar ca acesta influenteaza in mod direct durabilitatea utilajului, ci are un impact major asupra calitatii vinului - intrucat strugurii intra in contact direct cu acesta.

Specialistii in vinificatie recomanda ca zdrobitoarele electrice de struguri sa aiba piese fabricate din otel inoxidabil tratat la temperaturi inalte, pentru o mai buna rezistenta la coroziune.


Citeste si articolul Ce poti face cu un trimmer.