10 sfaturi utile pentru a obține un decor somptuos


 

Nu este nicio surpriză că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine în propria casă. De aceea facem tot ce ne stă în putere să ne amenajăm spațiul de locuit după bunul plac, după ideea noastră de confort și bun gust.

Când ai în plan de a obține un design somptuos, n-ai decât să dai frâu imaginației și să-ți lași creativitatea să zburde, atâta timp cât te sprijină și economiile.

Însă, este important de știut că nu doar banii îți oferă aspectul somptuos dorit, ci mai ales stilul ales, felul în care combinăm diverse elemente, cum abordăm luminile și celelalte piese de decor.

Știm că timpul este prețios, deci analizarea celor mai noi tendințe poate fi copleșitoare. Îți vom ușura sarcina! Citind următoarele rânduri vei descoperi 10 sfaturi utile pentru a obține un decor somptuos în tendințe:

1.Pune accent pe ancadramente, aceste elemente vor oferi spațiului în care sunt montate o eleganță aparte, te pot ajuta să oferi o pată vibrantă și să creezi echilibru.

2.Integrează corpuri realizate din lemn masiv, cu decorațiuni distinse. Lemnul natural continuă să fie etalon pentru bun gust, stil și calitate. Poate fi integrat în orice încăpere oferindu-i acesteia un aer cald.

3.Foloseşte-te de texturi diverse. Canapelele, foliile sau banchetele din hol sunt elemente cheie care sporesc confortul tuturor rezidenților. Când le selectezi acordă atenție detaliilor legate de dimensiuni și de texturi. Piesele realizate din materiale de calitate, cu aspect clasic și texturi plăcute înnobilează locuința conferindu-i eleganță aparte. 

4.Poţi apela la huse canapele Premium pentru diversitate, aceste accesorii nu doar că oferă protecție corpurilor dominante, dar pot fi purtate cu ușurință și nu știrbesc din personalitatea pieselor. Achiziționează mai multe huse Premium, utilizează-le prin rotație, vei scoate astfel încăperea din monotonie.

5.Integrează elemente de pasmanterie somptuoase. Ciucurii pentru draperii supradimensionați, chingile puternic decorate și șnururile împletite sunt elemente ce accentuează personalitate încăperii. Mizează pe accesorii realizate din materiale premiu, cu finisaje satinate, acestea se vor evidenția, cu siguranță.

6.Integrează corpuri de iluminat cu finisaje metalice, vin tage și satinate. Acestea nu doar că vor îmbunătăți iluminarea locuinței, dar în același timp vor fii piesele de efect ale încăperii. În dormitor poți integra o veioză aurie, în living un lampadar îmbogățit cu decorațiuni din sticlă în formă de sfere, romburi sau lacrimi. 

7.Mixează pe statuete din bronz și lemn masiv pentru a accentua personalitatea încăperilor. Acestea pot fi amplasate pe un blat, pe un corp de mobilier, pe polițe, etajere sau pe măsuța de cafea. Sunt întotdeauna soluții de efect geniale, ce vor completă perfect în decor somptuos.

8.Foloseşte culoare verde, o culoare ce simbolizează viață și energie pozitivă. Fie că alegi o canapea verde, huse de protecție Premium sau perne decorative în diferite nuanțe de verde, locuința va fi vibrantă, dar odihnitoare.

9.Plantele decorative sunt elemente cheie ce contribuie la crearea unui ambient relaxant. Fie că vorbim de living, terasă, bucătărie, dormitor sau baie, acestea își găsesc cu ușurință locul și accentuează aspectul elegant. În cazul în care timpul nu îți permite să îngrijești plantele de ghiveci, poți miza pe buchete elegante. Ai grijă ca undeva în hol, bucătărie sau living să ai un aranjament floral expresiv sau un buchet cu flori de sezon.

10.Nu uita de covoare, acestea nu au doar rolul de a îmbunătăți confortul personal, dar sunt elemente ce îmbunătățesc estetica încăperii. Sunt piesele care creează contraste şi aduc echilibru furnizând totodată un aer șarmant. 

Aceste 10 sfaturi te pot ajuta să decorezi o locuință cu bun gust. Nu te zgârci când vine vorba de accesorii şi culori, acestea sunt detalii cheie în amenajarea unor spatii elegante.