Cum sa alegi invatamantul la distanta cu ajutorul unor cursuri la distanta?

Popularitatea invatarii online este in crestere. Acest lucru este de inteles, deoarece invatarea la distanta prin diverse cursuri la distanta iti permite sa iti imbunatatesti abilitatile fara a fi legat de un grup si de timp.

In continuare vom lua in considerare criteriile carora ar trebui sa le acorzi atentie atunci cand alegi o astfel de forma de educatie, si anume cursuri la distanta.

De ce invatamantul la distanta devine tot mai popular?

Invatarea la distanta este interactiunea dintre un profesor si un elev la distanta, adica de la distanta. Sunt cursurile online care iti permit sa iti pretuiesti timpul si sa construiesti procesul de invatare intr-un mod confortabil pentru tine.

Pentru cei care nu locuiesc in capitala, dar vor sa obtina o educatie suplimentara de calitate, este si mai greu. La urma urmei, aici este necesar sa mentionam si costurile financiare ale calatoriei si cazarii. Apoi formarea fata in fata devine o intreprindere destul de costisitoare. Este mai ales costisitor pentru cei care platesc singuri.

Alegand invatarea in regim online cu ajutorul unui set de cursuri eurocor, depinzi doar de programul tau si de motivatia ta. Poti studia in orice moment al zilei, in orice zi a saptamanii, din orice regiune si punct al lumii. Tot ce ai nevoie este computerul si internetul.

La ce sa atragi atentia atunci cand alegi cursuri la distanta?

Lucrand cu diverse forme de educatie, inclusiv invatamant la distanta, dorim sa ne concentram pe cateva criterii importante:

  • Fii atent la centrul de invatamant care organizeaza cursurile

Site-ul web al organizatiei este cartea sa de vizita. Potrivit site-ului, informatii despre clienti, parteneri, poti concluziona multe. Afla istoria centrului, de cat timp functioneaza pe piata educatiei suplimentare, vizualizeaza recenzii ale cursurilor desfasurate de centru.

Acorda atentie existentei unei licente pentru a desfasura activitati educationale. Prezenta acestora iti ofera posibilitatea de a primi un document cu adevarat prestigios privind trecerea cursurilor. Acest document, care este atat de apreciat de catre angajatori, se numeste certificat de pregatire avansata.

  • Exploreaza formele de studiu pe care le include cursul.

Invatarea online poate fi eficienta daca si numai daca combina mai multe forme diferite de invatare. De exemplu, prezentari, simulatoare interactive de dialog, ateliere de lucru, teste, prelegeri video. Cu cat formele de antrenament sunt mai diverse, cu atat vei obtine efectul mai mare.

  • Specifica daca feedbackul este oferit de profesor la finalizarea cursului

Feedback-ul competent, implementat si primit la timp, estompeaza granitele dintre invatarea fata in fata si la distanta. Pune intrebari, cat de des si sub ce forma doresti. Multe cursuri la distanta ofera si posibilitatea comunicarii online cu trainerul prin skype sau whatsapp. Este intotdeauna placut sa-ti exprimi intrebarile si sa obtii raspunsuri la ele. Mai ales cand problema este complexa.

  • Analizeaza programul cursului

Structura cursului trebuie sa fie logica, de inteles si detaliata. Poti solicita un curriculum pentru o intelegere mai precisa a secventei in care se va desfasura formarea ta.

  • Afla ce document care confirma studiile vei primi la sfarsit

Este deosebit de valoros daca este un certificat de pregatire avansata. La eurocor, in cazul obtinerii calificativelor bine sau foarte bine, cursantului i se va acorda un Certificat de Absolvire pe care va fi specificat calificativul obtinut.

Astfel, putina motivatie, timp liber, cunostinte minime de lucru la computer - si reteta ta pentru invatamant eficient la distanta este gata de utilizare!