Greseli de evitat cand vrei sa te cazezi la un complex turistic

Asteptarea atat de lunga si dorinta de a te vedea odata in concediu vor aduce si o multime de greseli pe care le vei face atunci cand iti alegi unitatea de cazare unde te vei relaxa in urmatoarele cinci, sapte sau poate zece zile. Greselile sunt firesti avand in vedere ca vrei sa te relaxezi si sa te simti bine macar cateva zile, sa uiti de tot ce se intampla la locul de munca.

In general, ai doua variante cand mergi in vacanta: te cazezi la hotel sau pensiune sau, daca vrei ceva mai deosebit, mergi la un complex turistic.

A doua varianta e si cea mai buna din multe puncte de vedere. Ai acces la mai multe servicii si dotari, ajungi in zone splendide, cu o natura extraordinara, numai bune pentru relaxare. Complexul turistic are o suprafata mai mare decat un hotel sau o pensiune, ai mai multe facilitati in interiorul sau, poti sa faci si bai cu apa sarata, masaj sau impachetari cu namol, depinde unde vrei sa mergi.

Pentru ca discutam despre un complex turistic, alegerea sa si documentarea despre respectiva unitate de cazare difera destul de mult fata de hoteluri sau pensiuni. De aici si greselile pe care le facem fara sa ne dam seama. Care ar fi acestea si cum le putem evita?

1.     Alegi primul complex turistic care iti apare la o cautare on-line. Nu ai timp, vrei sa termini cat mai repede cu planificarea vacantei, asa ca iti cauti un complex turistic in zona dorita si primul care apare si care crezi ca e popular va fi destinatia voastra de vacanta. Gresit. E bine sa compari, sa vezi ce ofera si alte complexuri, ce beneficii in plus poti avea daca mergi in x loc si nu in y. De cele mai multe ori prima varianta e si cea mai scumpa, asa ca ar fi bine sa mai cauti si sa vezi ce complex mai exista in zona vizata;


2.     Rezervi o camera si nu revii pentru confirmare, verificarea disponibilitatii ofertei. Ai gasit unitatea de cazare unde vrei sa stai cateva zile, suni sau completezi formularele on-line si ai rezervat cazarea. Nu mai discuti deloc si nu mai verifici daca mai sunt disponibile locurile pentru care ai facut cazarea, ajungi la complex si... surpriza, rezervarea nu prea mai e valabila. E o greseala frecventa. De fiecare data cand faci rezervari mai suna si discuta cu personalul de acolo si cand se apropie data la care trebuie sa te prezinti. Asa eviti o multime de probleme si poti sa ai o vacanta perfecta;

3.     Subestimezi complexul turistic si il evaluezi doar in functie de comentarii si de zona in care se afla. De foarte multe ori ajungem sa evaluam un complex turistic in functie de ce spun altii si de experientele lor sau in functie de zona in care se afla. Gresit. Mai intai ne documentam, incercam sa ne facem o parere, discutam cu cineva de incredere care a mai fost acolo, prieten, ruda, dupa care spunem daca ne place sau nu. Zona nu ar trebui sa fie un criteriu de evaluare, putem avea un complex splendid cu servicii premium intr-o zona care nu ne spune prea multe si despre care nu stim o multime de lucruri. De exemplu, complexul Soimul baile Telega se afla intr-o zona splendida, de care poate nu ai auzit, ofera cazare pentru doua sau trei persoane in camere cu grup sanitar si tv, se ofera trei mese pe zi, acces la salina, lac sarat, la zona cu namol. Complexul e bine intretinut, arata foarte bine, e foarte cautat si are servicii impecabile la cele mai bune preturi. Complexul Soimul zona Telega bai isi primeste turistii pentru cinci sau chiar zece zile punand la dispozitie restaurant cu meniu a la carte, bar si parcare auto proprie;

4.     Nu stii exact ce poti face acolo. Te documentezi superficial si ajungi in complex fara sa stii cum ii poti folosi toate serviciile si facilitatile oferite. E alta greseala pe care o intalnim mai ales la turistii care merg prima data intr-un astfel de complex. Poti vorbi cu oameni care au mai fost acolo, iti poti face o lista de lucruri pe care le vei putea face odata ce ai ajuns in complexul turistic sau poti intreba pe cineva de la complex, la telefon, pe e-mail.