Afla mai multe despre tratamentele cu celule stem

Celulele stem care pot salva vieti se regasesc in cea mai mare cantitate in sangele din cordonul ombilical. Aceste celule pot fi recoltate si stocate doar la nastere. De aceea, asa cum spune si doctormit.ro, nasterea este o oportunitate unica prin care putem oferi siguranta intregii familii. Prin stocarea sangelui ombilical la nasterea copilului, familia ii ofera acces la tratamente viitoare oferite cu ajutorul medicinei regenerative, tratamente care presupun refacerea organismului utilizand propriile celule stem.

Avand in vedere ca cei care sufera de o boala care poate fi tratata cu celule stem, recoltarea si stocarea celulelor stem este o decizie foarte importanta pentru fiecare familie. Familiile care vor apela la recoltarea de celule stem la nastere vor avea o sansa in plus pentru vindecare.

Celulele stem sunt diferite de alte celule din corp, deoarece prin diviziune ele se pot dezvolta in oricare din cele 220 de tipuri de celule prezente in corpul uman. Ele reprezinta o alternativa importanta in cazul unui transplant in boli hematologice, genetice si oncologice. In prezent, cu ajutorul celulelor stem se pot trata peste 80 de afectiuni.

Pe de alta parte, este important sa stim ca separarea celulelor stem dupa recoltare este cea mai buna optiune. Prin separarea celulelor stem, singurele care vor fi indepartate sunt hematiile si toti produsii sangelui care ar fi inutili intr-un transplant, precum plasma, hormonii, produsi de metabolism, produsi de degradare celulara. Astfel, un transplant devine mai sigur.

Un alt motiv pentru care hematiile sunt indepartate este datorat faptului ca acestea cresc riscul de incompatibilitate in cazul unui transplant.

Tot prin separarea celulelor stem din sangele recoltat se va putea sti cu precizie care este numarul de celule stem, numarul de leucocite si viabilitatea celulelor.

Alegand cei mai buni specialisti in procesarea si stocarea celulelor stem, vom avea acces oricand la probele necesare unui transplant. Prin separarea si stocarea celulelor stem, proba se va putea folosi oricand, putand fi decriogenata si transplantata, fara sa mai fie nevoie sa parcurgem alti pasi care ar fi necesari in cazul unui transplant.

Pentru ca proba sa fie conforma in cazul unui transplant este necesar ca aceasta sa fie pastrata la o temperatura apropiata corpului, de 36C. In plus, prin colaborarea cu banca de celule stem, Stem Sure, transportul probei de celule stem se va face cu avionul, in cel mai scurt timp posibil dupa recoltare, deoarece se va folosi o companie de curierat probe biologice umane care este autorizata si acreditata la nivel national si international.

Pentru ca viabilitatea probei sa fie pastrata intacta, prin colaborarea cu Stem Sure, nicio proba de celule stem nu va fi scanata prin aparatul de raze X inainte de a fi transportata cu avionul. Prin numeroasele colaborari pe care banca le are, toate aceste aspecte pot fi respectate.

Trebuie doar sa te gandesti ce ar insemna daca proba de celule stem ar fi fost scanata si supusa iradierii ca sa iti dai seama cat de mult conteaza sa ai alaturi de tine o echipa de specialisti care pune pret pe viata pacientilor si pe calitatea serviciilor oferite.

Vezi mai multe informatii in urmatorul videoclip DoctorMIT: