Cum alegi o camera auto?

Camerele auto sunt tot mai cautate si tot mai apreciate de catre soferii de pretutindeni. Acestea ofera posibilitatea inregistrarii evenimentelor neplacute din trafic precum si filmari inedite din vacantele dumneavoastra. Exista modele pe piata care pornesc de la cateva zeci de lei si ajung la peste 1000 de lei pentru cele mai avansate si tehnologizate. Din punctul meu de vedere sunt o investitie foarte buna si utila, mai ales ca nu ocupa spatiu sau nu incurca vizibilitatea datorita dimensiunilor reduse pe care le au.
Am decis sa selectez si sa mentionez cateva dintre cele mai importante criterii atunci cand doriti sa cumparati o asemenea camera auto:
  1. Pretulreprezinta prima caracteristica. Trebuie sa va setati un buget si anumite asteptari pe care le aveti de la o astfel de camera. Daca sunteti o persoana care doreste un astfel de dispozitiv doar pentru o minima siguranta, va recomand ceva cat se poate de ieftin. In schimn, daca va doriti o camera care ofera si avertizari pentru soferi, coordonate gps si o calitate a imaginii foarte buna trebuie sa va orientati catre ceva mai scump, incepand de la 400-500 de lei.
  2. Rezolutia de filmare si calitatea imaginii sunt practic cele mai importante date tehnice. Va recomand cu caldura sa cautati o camera capabila sa filmeze minim FullHd la macar 30 de cadre pe secunda. Totusi, cel mai indicat este sa filmeze cu 60 de cadre pe secunda, chiar si la o rezolutie superioara: 2K sau 4K.
  3. Avertizarile pentru soferi reprezinta un alt factor. Daca sunteti dispus sa cheltuiti o suma mai mare de bani puteti gasi astfel de modele care ofera avertizari precum: scaderea brusca a distantei fata de masina din fata, parasirea accidentala a benzii de circulatie, avertizare pentru oboseala, avertizare de curba periculoasa. Daca nu aveti nevoie de astfel de sisteme, nu trebuie sa le luati in calcul desi sunt “nice to have”.
  4. Prezenta gps-ului si a G-senzorului sunt de asemenea 2 criterii destul de importante. Multi producatori ofera functia de GPS pentru afisarea coordonatelor exacte in permanenta sau pentru afisarea camerelod de radar fixe de pe parcursul traseului. G senzorul ajuta in momentul accidentului, acesta receptand forta impactului si pornin filmarea automat pentru a avea probe.
 In concluzie, acestia sunt cei mai importanti factori in alegerea unei camere video auto. Mai sunt si altele precum marimea display-ului sau capacitatile suportului de prindere, dar am preferat sa-i mentionez pe cei mai importanti. Va recomand sa alegeti un astfel de dispozitiv care sa va indeplineasca toate doleantele si sa nu va depaseasca bugetul stabilit.